Apple Macintosh

Apple Macintosh

Macintosh er en samling computere designet og fremstillet af Apple Inc. i Cupertino running belt water bottle holder, Californien og kendes også som Mac. Macs benyttede oprindelig Motorola 68k mikroprocessorer. Men i senere modeller blev CPUen udskiftet med PowerPC processorer fra IBM. Efter at have benyttet disse i over et årti skiftede Apple atter processorproducent water bottle for running handheld. Denne gang Intels Core Duo, Core 2 Duo og Xeon 5100. Skiftet medførte væsentlige ændringer inden for macsoftware. Bl.a. at tidligere software skulle omprogrammeres for at kunne køre på Intelprocessorerne. Dog havde Apple indsat et PowerPC emuleringssystem i deres første inteludgave af Mac OS X 10.4 sweater de piller, der muliggør emulering af PowerPC-programmer meat tenderizer meaning, så som Microsoft Office 2004 for Mac og andre udviklet til PowerPC-platformen. En anden væsentlig ting med intelskiftet har det muligt at køre Microsoft styresystem Windows på en Mac. Dette kan på flere forskellige metoder. En traditionel installation af Windows XP eller senere gennem Apples installationsprogram Boot Camp. Den anden måde er via virtualiseringssoftware, hvor man kan køre Windows og evt. andre styresystemer side om side med Mac OS X. Inden for denne kategori er Parallels Desktop og VMware Fusion de førende.

Styresystemet med den grafiske brugerflade blev oprindelig benævnt Macintosh-styresystemet, eller uformelt som Mac OS. Fra version 7.6 af blev det officielt kendt som Mac OS.

Macintosh blev introduceret den 22. januar 1984 og blev sat til salg to dage efter. Den var den første masseproducerede kommercielle computer, der havde en grafisk brugerflade (GUI). Denne type brugerflade betegnes også WIMP, hviket står for “window, icon, menu, pointing device”. Denne type interaktion med computeren (HCI) er udviklet hos Xerox PARC i 1973 men blev for alvor populær og udbredt via Macintosh computeren. Microsoft er ofte blevet beskyldt for skamløst at kopiere Apples innovationer. Således er f.eks. Microsoft Windows kraftigt inspireret af Mac OS.

Keyboardet til en Macintosh-/Applecomputer afviger fra det traditionelle PC-keyboard. Apple Keyboardet har således en lidt andet design, ligesom det indeholder en række specielle taster.

Kelme Outlet | Le Coq Sport Outlet

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet Футбол одежда Дешевые футбол одежда Футбол одежда 2016